PSICOMOTRICITAT

El joc és la forma natural de relació dels infants, és a dir,sens dubte, un recurs fonamental en la pràctica escolar que ens ajuda a apropar-nos més als alumnes. Aquest manual inclou jocs senzills per fer en diferents moments del dia, encara que és molt recomanable proposar-los en situacions especials, com ara el període d’adaptació, els dies de pluja i fred, quan sorgeix algun conflicte en el grup...

Els jocs estan organitzats al voltant de cinc blocs:
Afectivitat. Per afavorir l’autoestima i la cohesió del grup.
Esquema corporal. Per facilitar el coneixement del cos i el desenvolupament sensorial.
Ritme i moviment. Per afavorir la interiorització del ritme i l’expressió del cos en moviment.
Llenguatge. Per desenvolupar l’expressió, el vocabulari signifi catiu i la comprensió oral.
Relaxació. Per ajudar a crear un clima tranquil en el grup a través, bàsicament, de la presa de consciència i el control de la respiració.

Estructura dels jocs:
Els jocs inclosos en aquest llibre s’han seleccionat tenint en compte que afavoreixin el desenvolupament dels valors fonamentals. Són senzills, divertits i estan oberts a ser interpretats: no hem d’oblidar que neixen de l’experiència a l’aula.
Cada joc s’estructura en els apartats següents:

Nivells:
Dins de cada bloc, els jocs estan classificats en tres nivells de dificultat, que no només depenen de l’edat dels infants, sinó també de les característiques del grup concret.
Amb els jocs del Nivell 1 es pretén que els nens se sentin còmodes amb l’escola i hi visquin com un espai enriquidor i feliç, on adquirir hàbits bàsics i començar a conèixer-se i a acceptar-se.
Amb els jocs del Nivell 2 es tracta de reforçar l’anterior i aprende a relacionar-se amb els altres tot respectant-los.
Els jocs del Nivell 3 estan més orientats a preparar els nens per al pas a la Primària, etapa que constitueix una altra dinàmica escolar amb continguts nous.


1 comentari:

  1. M'han agradat molt les propostes. Espero que no us importi que hagi compartit l'enllaç a la meva pàgina de Google. Gràcies!!! Ens seran molt útils per poder jugar amb els nostres petits i els seus amics.😃😘

    ResponElimina